Nový začiatok

26.09.2017 14:08

Po nekonečných ťahaniciach a bojoch proti neochote urobiť niečo pre hokejbal na fare nakoniec prišlo k radikálnej no nevyhnutnej udalosti. Farská hokejbalova liga na klokočine po dlhých rokoch neotvorí svoje brány. Koniec pre veľa ľudí bolestivý kedže svojho času sa na tomto ihrisku hral hokejbal na úrovni a svojou atraktivitou lákal ľudí z blízkeho okolia čo sa v posledných ročníkoch bohužiaľ povedať nedalo. Kde však niečo končí , tam aj niečo nové začína.

 

Projekt na záchranu hokejbalu na fare teda neuspel a to hlavne kvôli neochote kompetentných spolupracovať a tak je tu nový začiatok v podobe NHBL ligy pod zoborom. K už existujúcemu ihrisku 5+1 sa už onedlho pripojí aj ihrisko s rozmermi pre hru 3+1 ako ekvivalent k už zaniknutej farskej lige.

 

Zatiaľ máme za sebou úvodné dve kolá ligy 5+1 . Samozrejme nie všetko zatiaľ funguje perfektne no už na počiatku má pomerne slušnú hernú aj organizačnú kvalitu a ľudia zodpovedný za jej chod chcú hokejbal v Nitre zatraktívniť a postupne jeho úroveň zvyšovať , čo je zásadný rozdiel oproti FHBL. 

 

Zostáva nám len poďakovať , že sa nájdu zapálený športovci čo pre ostatných obetujú svoj osobný čas a súkromie a popri práci sa venujú zveľaďovaniu športu ktorý všetci máme tak radi a inak by sme ho nemali kde hrať